Filtrer efter

Pris

Pris

  • 6,00 kr. - 15.995,00 kr.

Spejlkugler

Diskokugle - Spejlkugler i super god kvalitet og til spotpriser her!

Historien bag diskokuglen.

Diskokuglen kan spores tilbage til starten af det 19 århundrede hvor selve kuglen blev lavet i beton og påklistret større spejle end de diskokugler vi kender i dag.

Diskokuglen var dog ikke noget udbredt fænomen og det var først i forbindelse med udbredelsen af plader til menig mand og starten på diskofever i 70erne at diskokuglen for alvor gjorde sit indtog.

I forbindelse med de første musikvideoer i de sene 70ere med Dian Ross og Chaka Kahn blev diskokuglen for alvor kendt og i starten af 80erne var den en fast del af diskoteket.

Med mobildiskotekets komme i starten af 80erne rullede diskokuglen for alvor ind på scener og diskoteker verden over og blev hurtigt en effekt som ikke kunne undværes.

I dag er diskokuglen stadig en af de effekter som hører til på dansegulvet og selv om verden i dag råber LED og mange af de gamle klassiske lyseffekter ikke længere er at finde, så er diskokuglen stadig en fast del af festen.

 

Diskokugle sættet indtager verden.

I forbindelse med 80ernes komme og musikvideoernes indtog i de almindelige hjem begynder nogle mennesker også at ønske sig en diskokugle.

Dette skaber grobund for at lave et diskokugle sæt, disse sæt består typisk af forskellige dele og der er stor forskel på kvaliteten.

Et diskokugle sæt består af en diskokugle, et farvehjul, en pinspoten motor til farvehjulet og en diskokugle motor.

Nogle diskokugle motorer i diskokugle sæt er lavet til batteri drift, det er typisk de sæt man ser i legetøjsbutikker og supermarkeder.

Et diskokugle sæt fra en proffesionel forhandler som Disco Support en motor som er beregnet til 230 volt, derfor går motoren aldrig tør for strøm og diskokuglen vil blive ved med at snore rundt.

Mange gange er det også meget billigere at købe et diskokugle sæt fra en professionel forhandler da det er billigere end i en legetøjsforretning eller ved en supermarkeds gigant.

 

Diskokugle som dekoration i butikken.

Diskokugler har altid været det helt store hit på diskoteker, til koncerter eller i musikvideoer men inden for de seneste år har diskokuglen også vundet indpas i vores hverdag.

Dette er sket i forbindelse med vindues udstillinger hvor man har brugt diskokugler til at udstille forskellige ting med.

En diskokugle fås nemlig ikke kun i en størrelse men findes i rigtig mange forskellige størrelser.

Størrelsen på en diskokugle er meget forskellig, de findes fra størrelser på 10 cm i diameter op til 100 cm i diamter.

Diskokugler findes i størrelserne Ø10, Ø20, Ø30, Ø40, Ø50, Ø75 og Ø100 cm.

De mest brugte størrelser i forbindelse med boligen eller butiks udstillingen er Ø10-Ø30 cm diskokugler.

Typisk bruges Ø10 cm kun til butiksudstillinger mens Ø20 og Ø30 cm er brugbare til børneværelset da det kan belyses uden at en masse lys slipper ved siden af.

En større diskokugle bruges typisk ikke til disse formål.

 

Diskokuglen i diskoteket eller til koncerten.

Diskokugler på Ø40 og Ø50 cm bruges typisk til diskoteker hvad enten det er mobildiskoteker eller stationære diskoteker.

Denne størrelse på en diskokugle er god da den ikke fylder en masse og samtidig giver den en god og fyldende effekt til små og mellemstore lokaler.

Ved fester i haller vælger de fleste at bruge flere diskokugler sammen da dette giver en større effekt og samtidig er det lettere at transportere.

Spejlkugler i Ø75 og Ø100 cm er store og typisk meget dyre i indkøb, samtidig kræver de meget plads til transport og mange steder kan en så stor diskokugle ikke komme ind af døren.

Derfor ser man typisk kun diskokugler i den størrelse til koncerter eller større arrangementer hvor der er plads til disse gigantiske diskokugler.

 

Vælg den rigtige diskokugle motor.

Når du køber en diskokugle er der flere ting du skal tage højde for, en af disse ting er spejlkuglemotoren.

En spejlkugle motor er nemlig ikke bare en spejlkugle motor den skal passe til størrelsen på din diskokugle.

Derfor skal du se efter hvilken diameter den givne spejlkugle motor er beregnet til og købe ud fra dette.

Du kan sagtens bruge en spejlkugle motor der er beregnet til en større diameter end den diskokugle du vil hænge den i.

Men det er totalt no go at købe en 50 cm diskokugle og bruge en 30 cm spejlkugle motor til denne.

Hvorfor må man så ikke det?

Svaret er simpelt hen at der er lavet en beregning på belastningen på de ophæng som den enkelte motor skal kunne holde.

Derudover så stiller de forskellige størrelser på en diskokugle også forskellige forskellige krav til sikkerheden på det enkelte produkt.

Således er der krav om at en diskokugle på Ø50cm og større skal kunne få monteret en wire som kan holde den hvis dens ophæng skulle knække inde i spejlkugle motoren.

 

Diskokugle Lys gennem de sidste 10 år.

At belyse en diskokugle er noget som er nødvendigt for at diskokuglen for den maksimale effekt uanset hvor man har den til at hænge.

Diskokuglen har gennem de sidste 10 år fået ændret en hel del på det diskokugle lys som har skulle ramme den.

For 10 år siden brugte man typisk pinspots eller parlamper som diskokugle lys til at skabe effekten med.

Disse lyskilder bliver stadig brugt til diskokugle lys flere steder og er stadig en del af et diskokugle sæt.

De senere år har spot til diskokugle dog ændret sig markant.

Med LEDens indtog på markedet kunne strømforbruget pludselig nedsættes markant, lyset kunne laves kraftigere og det blev mugligt at lave alle de farver som man ønskede med RGBW LED spots til diskokugler.

LED er fantastisk som diskokugle lys, det findes i flere forskellig udformninger og størrelser, det kan dmx styres og du skal ikke have en dæmper eller et tænd sluk panel koblet på den enkelte lampe.

Her hos discosupport har vi rigtig meget forskelligt diskokugle lys, vi har både diskokugle lys til de gamle retro sæt men også nye og meget kraftige LED spots som giver et virkeligt flot lys når de belyser en diskokugle.

 

Diskokugler og sikkerhed.

Når en diskokugle skal hænges op så er der forskellige krav som skal overholdes afhængigt af hvilken størrelse diskokugle der er tale om.

Diskokugler som har en diameter på 10-30 cm har ikke separate øjer til montering af sikkerhedswire da dette ikke er nødvendigt.

Deres vægt udgør ikke en reel trudsel hvis de skulle falde ned, men det er naturligvis vigtigt at man altid sørger for at sikre dem bedst muligt, så hvis uheldet er ude at ingen så kommer til skade.

Diskokugler på Ø40-Ø100 cm har alle et øje monteret ved siden af ophænget således at en separat sikkerhedswire kan monteres mellem diskokuglen og motoren.

Derved undgår man hvis uheldet skulle være ude at nogen skulle få diskokuglen i hovedet og dermed komme alvorligt til skade.

Husk at sikkerhedswiren skal være dimensioneret så den kan holde den specifikke vægt som den enkelte diskokugle har.

 

Diskokugle køb hvad skal jeg være opmærksom på?

Når du skal købe diskokugle er der flere ting du som forbruger skal se efter.

Er det sted jeg er ved at købe min diskokugle et sted der har mange års erfaring og som forhandler nogle mærker de kan stå inde for.

Hvad størrelse skal diskokuglen være, dette skal du overveje inden du køber din diskokugle.

Køb den størrelse som du mener der passer dig bedst og som du kan transportere rundt, og overvej nøje om du har plads til at opbevare eller transportere en diskokugle der er over 50 cm inden du køber den.

En diskokugle var dyr før i tiden men med produktion i Kina og lave produktionsomkostninger er det ikke specielt dyrt at købe en diskokugle der er under eller omkring de Ø50 cm.

Ser man tilbage i tiden så var en diskokugle på Ø40 eller Ø50 cm nærmest ubetalelig hvis man går tilbage til 80erne eller 90erne.

Derfor var den også meget eftertragtet når diskoteker skulle købe ind fordi effekten fylder så meget som den gør.

I dag er diskokuglen et symbol på stille musik og romantik, og selv om den er ved at være meget retro så holder den stadig til stort set alle fester.

 

En finurlig roterende og uundværlig effekt til festen.

Står du over for at skulle holde fest med 70er, 80er eller 90er tema så er en diskokugle en uundværlig del af din fest for til trods for at der findes massere af andre effekter med LED på markedet som burde kunne udgøre det for denne klassiker så har diskokuglen i de sidste næsten 40 år været en uundværlig del af festen hvis der skulle bare lidt romantik til.

Der er 35 varer.

Viser 1-35 af 35 element(er)

Aktive filtre

Filtrer efter

Pris

Pris

  • 6,00 kr. - 15.995,00 kr.

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode